Kappahl har i flere år samarbeidet med barneorganisasjoner i de landene hvor vi har våre butikker– Sverige, Norge, Finland og Polen. I 2012 startet vi Bra som jeg er for å fremheve arbeidet til Kors på Halsen og formidle budskapet som egentlig burde være en selvfølge – at alle barn og unge er bra nok akkurat som de er!

Hver dag tar Kors på Halsen imot samtaler og e-post fra barn som sliter med å like seg selv og som føler press fra omgivelsene om å være kulere, flinkere, kortere, høyere, morsommere, lysere, brunere, smartere eller bedre. De opplever ganske enkelt at de ikke er bra nok som de er. Vi vil gjerne endre på det! Derfor fokuserer vi flere ganger i året på Kors på Halsens viktige arbeid og innsats gjennom våre butikker samt via andre kanaler hvor vi oppmuntrer våre kunder til å støtte deres arbeid.

Hittil har vi sammen med våre kunder samlet inn mer enn 20 millioner kroner til inntekt for Kors på Halsen og deres søsterorganisasjoner i våre øvrige land, i Sverige Bris , i Finland Mannerheimförbundet og i Polen Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, FDDS.

 

 

Hvordan har pengene kommet til hjelp, Nelli Rachel Kongshaug, leder for Kors på halsen?

– Pengene har bidratt til at vi kan holde vår hjelpelinje på telefon åpen, barn kan ringe inn og snakke om alt fra relasjoner og mobbing til selvskading og selvmordstanker – hjelpelinjen håndterer alle typer problemer som dagens barn sliter med og antall samtaler til oss er hele tiden økende. Det er mange barn som ikke har noen i sin nærmeste familie som de kan snakke med om problemene sine. Pengene har også bidratt til at vi kan utdanne nye frivillige og støtte dem under og etter vanskelige samtaler med barn!