Fra bomull til bukse

Kappahl gir mange mennesker muligheten til å være velkledde. Gjennom hele prosessen – fra idé til ferdigprodusert plagg – er det to saker som vi fokuserer på. Kundene våre og en bærekraftig tankegang.Produksjon KappAhl

Design – med inspirasjon fra hele verden

Design at KappAhl

Buksene våre er akkurat som alle våre klær og accessories, skapt av våre egne designere.

Designstudioet på hovedkontoret vårt er et mangfold av plagg, skisser og kreative samtaler, og her foregår arbeidet med flere sesonger samtidig. Samlet designer vi ca. 8 000 varer hvert eneste år.

Designerne våre holder et øye med trender over hele verden og inspireres av gatemote, film og kunst, alltid med våre kunders behov og ønsker i fokus. Målet er å kunne tilby mange forskjellige stiler, størrelser og former, slik at plaggene våre passer for alle våre kunder.

En bukse hos oss skal ikke bare være lekker – den skal også sitte godt. Våre mønsterkonstruktører tilfører en perfekt passform til hvert plagg, slik at de er behagelige å ha på seg. Det kalles for «skjult design», men er noe som våre kunder legger umiddelbart merke til.

Allerede i designfasen tenker vi på bærekraftighet. Vår kolleksjon for de minste, Newbie, utvikles for eksempel for at plagget skal vare lenge. Med et tidløst preg og et sammenhengende fargevalg er den som skapt for å brukes på nytt og nedarves.

Det kalles for «skjult design», men er noe som våre kunder legger umiddelbart merke til.

Innkjøp – kvalitet til riktig pris

Når buksene produseres, er det våre innkjøpere som kontrollerer at riktig stoff kjøpes, at de riktige knappene og detaljene velges og at plagget sys sammen. I denne fasen avgjøres også stedet der et plagg skal produseres og innkjøperne har kontakt med våre mer enn 180 ulike leverandører over hele verden.

Innkjøperne bestemmer også prisen på det ferdigproduserte plagget og når det skal være tilgjengelig i butikkene våre.

Produksjon – hos nøye utvalgte leverandører

Textile Production KappAhl

Buksene sys sammen hos nøye utvalgte leverandører, hovedsakelig i Asia, men også i Europa.

Våre beste produksjonsland er Kina, Bangladesh, India og Tyrkia. Der har vi egne kontorer med ca. 140 Kappahl-medarbeidere som fungerer som bindeledd mellom innkjøpsavdelingen vår og leverandørene.

Det er viktig for oss å være der klærne våre produseres, både for å gi leverandørene vår støtte og for å kontrollere at avtalene våre overholdes.

Vi jobber hardt for at produksjonen av klærne våre skal ha minst mulig miljøpåvirkning – for eksempel gjennom å redusere bruken av vann og kjemikalier.

Vi gjennomfører også regelmessige kontroller hos leverandørene våre for å se at de følger våre etiske retningslinjer angående for eksempel lønn og arbeidsmiljø. På denne måten bidrar vi til rettferdige arbeidsvilkår for alle som arbeider i produksjonskjeden vår.

Vi jobber hardt for at produksjonen av klærne våre skal ha minst mulig miljøpåvirkning – for eksempel gjennom å redusere bruken av vann og kjemikalier.

Logistikk – 84 prosent leveres med båt

Når buksene er ferdigproduserte, sendes de ut til butikkene våre. Av både kostnads- og miljømessige grunner, skjer over 84 prosent av leveransene fra Asia med båt. (Mer om vårt bærekraftarbeid for transport.)

Leveransene ankommer Göteborgs havn og distribusjonssentralen vår i Mölndal. Derfra sorteres alle leveransene ut til butikkene og ca. 45 millioner varer sorteres her hvert år.

Timing under distribusjon er avgjørende for at riktig plagg finnes i riktig butikk til riktig tid. Flere ganger i uken fylles hyllene i butikkene med nyheter til kundene våre.

I butikk – enkelt å finne din stil

Sales assistant at KappAhl

Hver dag besøker hundretusener av mennesker over hele Nord-Europa en Kappahl-butikk.

Butikkene våre har ca. 4 000 medarbeidere som elsker å gi best mulig støtte til kundene våre. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig bukse, og vi kan foreslå topper og accessories som gjør stilen komplett.

Det skal være enkelt og morsomt å shoppe og finne sin stil. Derfor er det viktig for oss å være tilgjengelige der kundene våre er, enten de ønsker å handle på nettet i vår Shop Online eller i noen av våre ca. 400 butikker i Norge, Sverige, Finland, Polen og Storbritannia.

Butikkene våre skal være mest mulig klimavennlige. Vi bruker grønn strøm og jobber aktivt for å redusere vårt energiforbruk, for eksempel gjennom lett, resirkulerbar butikkinnredning.

Vi velger også å lage nedbrytbare kleshengere, i stedet for å kaste dem. Akkurat nå lager og gjenbruker vi ca. 180 000 kleshengere hvert år.

I din garderobe – for en mer bærekraftig mote

Vårt bærekraftarbeid er ikke over når buksene forlater butikkene våre.

Undersøkelser viser at en betydelig del av klærnes totale miljøpåvirkning foregår hjemme når de vaskes og tørkes. Som kunde kan du gjøre mye for at de skal vare lenge, både for deg og miljøet.

Klær som kastes er en av de største forurenserne i bransjen vår. For å ta vare på klær, tekstiler og sko som du ikke lenger bruker, har vi tekstilinnsamling i butikkene våre. Det du gir oss skal få nytt liv gjennom gjenbruk eller resirkulering.

På denne måten tar vi ansvar for hele prosessen – fra bomull til bukse. Og tilbake igjen.

Kontakt oss

Du må gjerne kontakte oss! Her finner du Kappahls kontaktinformasjon.