Vi bryr oss om dyrene

Det er like selvsagt for oss at mennesker som berøres av vår virksomhet skal få sine rettigheter ivaretatt, som det er for å verne om dyrene. Vi jobber aktivt for at alle produkter som inneholder skinn, fjær, ull eller andre animalske materialer ikke skal komme fra dyr som er behandlet på en uetisk måte eller er utrydningstruede.

Det innebærer blant annet at:

  • Vi selger ikke produkter som inneholder ekte pels, angora eller kashmir.
  • Vi benytter kun mohair fra gårder som er sertifisert i henhold til Responsible Mohair Standard (RMS).
  • Vi aksepterer ikke mulesing, et begrep innen ullproduksjon som betyr at et område rundt sauens hale skjæres bort for å unngå flueangrep. Vi aksepterer heller ikke klemmer som noen ganger benyttes som alternativ til mulesing.
  • Alle produkter som er laget av skinn er restprodukter fra kjøttindustrien og kommer fra ku, bøffel, sau, geit eller gris. Ingen dyr har mistet livet kun for skinnets skyld.
  • Vi benytter aldri dun som er plukket fra levende fugler. I stedet kjøper vi dun og fjær som er restprodukter fra kjøttproduksjon.
  • Vi tillater ikke dyreforsøk.

 

Kappahls verdisyn innen dyrevelferd er basert på vårt samarbeid med Svensk Handel og deres dyrevernpolicy..

Kappahl er oppført på Dyrenes Retts pelsfrie liste , som inngår i Fur Free Retailer Program, en internasjonal avtale hvor selskaper garanterer at de ikke selger klesplagg eller tilbehør som inneholder dyrepels.

For deg som helt vil unngå materialer av animalsk opprinnelse, så er det lett å handle hos Kappahl – vi oppgir alltid hvilke materialer våre produkter inneholder.