Jeans herre

Se vårt sortiment av stilsikre og oppdaterte jeansmodeller. Som tar deg forbi trender og sesonger, for å passe alle livets anledninger. Og som skaper en perfekt base i garderoben. Oppdag våre jeansnyheter og finn ditt nye favorittpar i dag.

Ta vare på dine jeans

Slik tar du godt vare på dine jeans

Jeans trenger ikke vaskes spesielt ofte, det er ofte tilstrekkelig å lufte dem ved behov og punktbehandle eventuelle flekker. Les vaskerådene på plagget når det er tid for å vaske det.

Her er våre tips for å få dine jeans til å holde lenge:

1. Tøm alle lommer, lukk glidelåser & knapper og vask alltid med innsiden ut. På den måten holder fargen lenger.

2. Punktbehandle eventuelle flekker så raskt som mulig. Litt gallesåpe eller flekkfjerningsmiddel kan gjøre underverker.

3. Velg et skånsomt vaskeprogram. Det er bra både for plagget og energiforbruket.

4. Dropp skyllemiddel og velg vaskemiddel for farget tøy, det er absolutt snillest mot klærne.

5. Unngå å tørketrumle dine jeans! Heng dem til tørk i tørkeskap eller på vaskestativ.

6. Jeans trenger ikke strykes, men lett damping kan både friske opp og glatte ut en rynkete bukse.

Gi dine jeans videre.

Når kjærligheten tar slutt, kan du enkelt levere inn dine gamle jeans i våre butikker. Vi sørger for at de gjenbrukes og blir til nye favoritter hos en annen. På den måten får dine jeans nytt liv samtidig som vi sammen sparer på jordens ressurser.

Bærekraft for jeans

Made with less.

Ærlig talt. Tradisjonell denimproduksjon er en stor belastning på planeten vår. Men med sertifiserte materialer og forbedret teknologi, EIM (Environmental Impact Measurement) kan vi produsere jeans du elsker med mindre vann, kjemikalier og energi sammenlignet med konvensjonelle metoder. Så du kan elske dem enda mer.

Less bad stuff.


Valget av råmaterialer er viktig. Derfor benytter vi kun sertifiserte alternativer som Better Cotton (BCI), økologisk bomull og resirkulert polyester. Vi har også jeans som inkluderer PCW (post-konsumentavfall), hvor bomullmaterialet er gjenvunnet til nye fibre.

Less energy.


For å produsere denimtekstiler går det vanligvis med store mengder energi. Det vil vi endre på gjennom smartere prosesser som krever mindre ressurser. Våre vaskemetoder bruker for eksempel bare halvparten så mye vann som konvensjonell denimvask.

Less chemicals.


Når bomullen blekes, farges og vaskes benyttes det kjemikalier. Det har stor påvirkning på miljøet. Når du velger et par jeans fra oss, så vet du at disse er produsert med strenge kjemikalierestriksjoner så det ikke er noen farlige emner i klærne du kjøper. Vi kontrollerer også at de som produserer våre klær jobber i et trygt og sikkert arbeidsmiljø, samt at fabrikkene renser eventuelt avløpsvann. Dessuten benyttes det mindre kjemikalier enn for konvensjonelle produksjonsmetoder.

Less water.


Til bare ett par jeans kan det gå med så mye som 11 000 liter vann. Det vil vi endre på! Bomull er en veldig tørst plante, og til konvensjonell dyrking benyttes ofte kunstig vanning. Vi har helt faset ut konvensjonell bomull og benytter kun sertifisert bomull for å redusere vannforbruket. Og ved å bruke smartere vaskeprosesser sparer vi minst 40% vann sammenlignet med konvensjonell denimvask.

Made for more.

Visste du at du kan du halvere klimapåvirkningen til dine jeans ved å bruke dem dobbelt så mye? Jeans er dessuten en tidløs og sesongsløs garderobehelt som aldri mister stilen, og som bare blir finere og mer behagelig jo mer du bruker dem. Bruk litt ekstra tid på å prøve ut favoritter som du vil elske lenge. Se gjerne i våre jeansguider, der hjelper vi deg med å finne din perfekte passform. Så du du kan elske dine jeans enda mer. I vårt barnesortiment har vi dessuten ekstra slitesterke jeans forsterket med Cordura® som lar leken vare enda lenger. Finn ekstra lekevennlige jeans.

Spor dine jeans

Spor dine jeans
- en transparent reise mot bevisste valg

Nå gir vi deg mulighet til å se hvor og hvordan dine jeans er produsert. Du kan spore hele reisen, helt fra fabrikken der dine jeans er sydd, til fremstilling eller dyrking av materialet som de er laget av. Bak hvert plagg ligger det mye arbeid, energi og råvarer. Produksjonsprosessen er kompleks og involverer mange mennesker. Ved å tilby sporbarhet av hvert skritt på denne produksjonsreisen ønsker vi å levere mote på en så transparent og ansvarsfull måte som mulig. Og vi håper det hjelper deg til å gjøre mer bevisste valg.

Vi tror at kunnskap og bevissthet er nøkkelen til endring. Og ved å gi våre kunder innsyn i hvert ledd av produksjonsprosessen oppmuntrer vi til en mer meningsfull relasjon til våre klær. Når du ser arbeidet som ligger bak dine jeans, vil du elske dem mer og ta enda bedre vare på dem.

Slik fungerer sporbarheten.

Hvert skritt i produksjonsprosessen av et par jeans deles inn i fire såkalte ”tiers,” eller nivåer. Der du kan se både hvilken fabrikk og hvilket land hvor hver enkelt prosess er gjennomført for å lage jeansen.

Målet for reisen - full sporbarhet.

• • Vårt mål er at innen år 2026 skal 100% av sortimentet vårt ha et hovedmateriale som kan spores tilbake til tier 4-nivå.
• Som et langsiktig mål i skal vi innføre full sporbarhet på alle våre produkter. Først ute er hele vårt jeanssortiment høsten 2023.

Spor reisen til jeansmodell: 220459.

Spor reisen som våre bootcut jeans med artikkelnummer 220459 har gjennomført. Se hvilken fabrikk som har sydd dem, hvor de er farget og vasket, i hvilket land stoffet er vevet og sist, men ikke minst hvor bomullsfiberen er dyrket eller råmaterialet er fremstilt. En spennende reise tilbake i tid.

Slik sporer du dine jeans.

1. Last ned Kappahls app og skann strekkoden på jeansens etikett.

2. Spor deretter jeansens reise i produktinformasjonen under fanen Bærekraft og Sporbarhet.