9 fantastiske baby-life hacks.

1. Klesbytter til dere begge.

Du har sikkert husket å pakke ned noen ekstra klesskift i vesken til babyendin. Men ikke glem å pakke ned en ekstra genser til deg selv også. Babylivet er jo sjelden flekkfritt.

2. Pyjamas med toveis glidelås.

Toveis høres kanskje ikke så fantastisk spennende ut? Men når du må skifte bleie midt på natten, kan det være helt uunnværlig. Det er også en god idé å ha noen bleier liggende ved sengen, så slipper du å vekke babyen i unøde.

3. Vent på babyen – handle deretter.

Det er selvsagt bra å ha en liten garderobe med klær ferdig i BB-vesken ogden aller første og viktige tiden hjemme. Men siden det er vanskelig å forutsi hvilken størrelse babyen har når den er født, er det smart å vente med å kjøpe inn for mye.

4. Sov når babyen sover.

Jada, det er et ganske velbrukt tips. Men det er smart også! Prøv å sove littdu også når babyen sover. Oppvasken og ryddingen kan vente. Det er viktigere å få ladet opp batteriene. For med en nyfødt baby blir søvn alt forofte en mangelvare.

5. Klipp neglene når babyen sover.

Babyer er helt avslappede når de sover. Så benytt anledningen til å klippe de små fingerneglene da. Det kan være ganske utfordrende å få det til nårde er våkne.

6. Senk kravene.

I begynnelsen styrer behovene til din nyfødte baby alt, og du må bare henge på. Det kan være fantastisk herlig, men også ganske kaotisk. Du trenger heller ikke haste av gårde på babysvømming, babyyoga og baby-hva-det-nå-må-være. Eller ha et perfekt ryddig og rent hjem. Å sitte i sofaen og se på din sovende baby i noen timer er en unik opplevelse som aldri kommer tilbake.

7. Be om hjelp.

Ofte ønsker vi at vi hadde gjort det mye mer. Bedt om hjelp altså. Det kan for eksempel være enkle oppgaver som gir deg litt nødvendig og kjærkommen avlastning. Lage middag, passe babyen mens du tar en dusj,hjelpe til å rydde og vaske. Eller hente storesøsken i barnehagen. Kjør deg ikke i senk. De fleste er dessuten bare glade for å få hjelpe til.

8. Lån og kjøp second hand.

Babyer vokser så det knaker. En smart måte å spare både planeten og lommeboken er å låne eller arve klær og kjøpe noe second hand. Og selvsagt la dine egne babyplagg arves videre når de er blitt for små. Vi harogså mange plagg med smarte funksjoner som vokser sammen med babyen, så du slipper å kjøpe nytt så ofte.

9. Ta godt vare på plaggene, så de kan arves videre.

Babyklær må vaskes ofte, det er vanskelig å unngå. Men husk å vaske med innsiden ut og bruk miljømerkede vaskemidler og dropp skyllemiddel.Bruk gjerne gallesåpe på vanskelige flekker. Heng til tørk i stedet for å bruke tørketrommel. Ytterplagg kan gjerne tørkes og børstes av så unngår man å vaske for ofte. Lapp reparer hvis noe blir ødelagt. Og la plaggene arves videre til søsken og venner.

Du vet vel at du kan levere inn brukte plagg til tekstilinnsamling i våre butikker? Så sørger vi for at de gjenbrukes. Les mer her.