Kan moteindustrien bli bærekraftig?

Motefremtiden er lys og ansvarlig – hvis vi gjør endringene sammen.

Vårt mål er at alle Kappahls klær skal ta hensyn både til mennesker og planeten vår, hele veien fra design og produksjon til garderobe og resirkulering. Ansvar i relasjon til alt og alle som berøres.

Dette er lettere sagt enn gjort. Vi og hele tekstilindustrien har store utfordringer på mange områder. Det handler om at klesproduksjon bruker alt for mye vann og energi og dessuten uforholdsmessig store mengder sprøytemidler og andre kjemikalier. Men også om at arbeidsvilkårene og lønnsnivået for de som jobber i tekstilfabrikkene ikke er tilfredsstillende. Dagens motekonsum, med store mengder plagg som brukes alt for sjelden og i for liten grad, er heller ikke bærekraftig. Usunne skjønnhetsidealer og mangel på mangfold er en annen viktig utfordring.

Vi har lang vei igjen til motebransjen blir bærekraftig, og hos Kappahl er vi heller ikke kommet i mål. Men vi har bestemt oss for ta utfordringen og er overbevist om at den kan løses. Motefremtiden er både lys og bærekraftig.

 

 

Slik takler vi utfordringene


 

 

Vi trenger deg – Care and Rewear!

For å komme hele veien frem på reisen mot en bærekraftig mote trenger vi én ting til – deg som reisekamerat! Det er bare med din hjelp som motebransjen kan bli bærekraftig.

Hvordan? Ved at du gjør gjennomtenkte kleskjøp, tar vare på klærne dine, bruker dem ofte og lenge og leverer dem videre når tiden er inne til det. Til vår tekstilinnsamling for eksempel. Da kan vi lukke kretsløpet og skape det sirkulære systemet som vi ønsker oss og som kreves for å skape en bærekraftig mote. Care and Rewear, ganske enkelt.