Spor dine jeans

Spor dine jeans
- en transparent reise mot bevisste valg

Nå gir vi deg mulighet til å se hvor og hvordan dine jeans er produsert. Du kan spore hele reisen, helt fra fabrikken der dine jeans er sydd, til fremstilling eller dyrking av materialet som de er laget av. Bak hvert plagg ligger det mye arbeid, energi og råvarer. Produksjonsprosessen er kompleks og involverer mange mennesker. Ved å tilby sporbarhet av hvert skritt på denne produksjonsreisen ønsker vi å levere mote på en så transparent og ansvarsfull måte som mulig. Og vi håper det hjelper deg til å gjøre mer bevisste valg.

Vi tror at kunnskap og bevissthet er nøkkelen til endring. Og ved å gi våre kunder innsyn i hvert ledd av produksjonsprosessen oppmuntrer vi til en mer meningsfull relasjon til våre klær. Når du ser arbeidet som ligger bak dine jeans, vil du elske dem mer og ta enda bedre vare på dem.

Slik fungerer sporbarheten.

Hvert skritt i produksjonsprosessen av et par jeans deles inn i fire såkalte ”tiers,” eller nivåer. Der du kan se både hvilken fabrikk og hvilket land hvor hver enkelt prosess er gjennomført for å lage jeansen.

Målet for reisen - full sporbarhet.

• • Vårt mål er at innen år 2026 skal 100% av sortimentet vårt ha et hovedmateriale som kan spores tilbake til tier 4-nivå.
• Som et langsiktig mål i skal vi innføre full sporbarhet på alle våre produkter. Først ute er hele vårt jeanssortiment høsten 2023.

Spor reisen til jeansmodell: 220459.

Spor reisen som våre bootcut jeans med artikkelnummer 220459 har gjennomført. Se hvilken fabrikk som har sydd dem, hvor de er farget og vasket, i hvilket land stoffet er vevet og sist, men ikke minst hvor bomullsfiberen er dyrket eller råmaterialet er fremstilt. En spennende reise tilbake i tid.

Slik sporer du dine jeans.

1. Last ned Kappahls app og skann strekkoden på jeansens etikett.

2. Spor deretter jeansens reise i produktinformasjonen under fanen Bærekraft og Sporbarhet.