Hva trenger dere til barnehagestart?

Hva trenger dere til barnehagestart? Skal barnet ditt begynne i barnehagen? Eller går småttingen kanskje allerede der? Her har vi samlet våre beste tips til barnehagestarten og laget en praktisk sjekkliste med det du trenger til barna.

Hvilke ytterplagg og annet tilbehør trenger man? Har du allerede barn i barnehage trenger du kanskje oppdatere garderoben med nye størrelser og klær som passer sesongen. Gå igjennom det du har hjemme. Hva passer og hva har barna vokst ut av? Er det mulig å arve noe, eller la noe gå i arv fra søsken, slekt eller venner så pass på å la plaggene leve videre. Er det første barn som skal begynne i barnehagen kan denne sjekklisten være til stor hjelp. Men husk å høre med barnehagen om hva de synes at barna trenger. Det viktigste er å ha gode klær som tåler allslags vær.

PS. Husk å merke klær og sko med navn. Bruk vår praktiske merkepenn og skriv navn på yttertøy og ekstra-klær, og ikke glem sokker og votter/hansker.

Høst Vinter Vår & sommer Bra å ha barnehageskuffen

Høst og vinter i barnehagen

Å tenke lag på lag-metoden er smart, så holder du barnet varmt og tørt i allslags vær. Våre ytterplagg fra Kaxs og Kaxs Proxtec er gode valg for høsten og vinteren. De har bra funksjon og er slitesterke. Et par gummistøvler og et sett regntøy er smart å alltid ha i barnehagen, så slipper dere å bære dem frem og tilbake.

Vår og sommer i barnehagen

Når våren og sommeren kommer trenger dere å oppdatere til tynnere yttertøy og se over gummistøvler og regntøy. En vindfleece er perfekt som jakke og passer også godt under regntøyet eller skalljakken. Til våren er det også smart å ha overtrekksbukser eller skallbukser når barna leker ute og det er vått. Når sommeren kommer skal man velge klær som beskytter godt mot solen. Luftige bukser og leggings er gode valg for å holde barna svale og beskyttet mot solens stråler.

Bra å ha i barnehageskuffen

Husk at skuffen eller hyllen i barnehagen bør være oppdatert med minst ett sett ekstra klær som passer sesongen. Ekstra sett med votter/hansker og lue er også bra å ha. Annet som er smart å ha er en vannflaske og solkrem, og det er lurt å ha dette i skuffen året rundt. Oppdater skuffen før hver sesong siden barna vokser raskt ut av klærne sine. Bruk gjerne vår størrelsesguide for å finne riktig størrelse hvis du er usikker. Og selvfølgelig må du huske bamsen, dukken eller kosedyret for barn som sover i barnehagen.

Sjekkliste barnehageskuffen